300 Shields

Både namnet på spelmaskinen samt det övergripande temat speglar den tecknande serien 300. Serien 300, tecknad av Frank Miller och Linn Varley, ligger alltså till grund för spelet. I serien får vi följa 300 krigare från Sparta som, tillsammans med sin kung Leonidas, strider mot den grymma persiska kungen Xerxes för att behålla sitt territorium. Samma tecknade serie har även filmatiserats år 2007 med Gerard Butler och Dominic West i huvudrollerna.

300 Shields är gjort av spelutvecklaren NextGen Gaming. Spelet är fyllt med häftig grafik och du får bekanta dig med krigare, vapen och tempel från Sparta. Gillade du filmen eller serien kommer du att älska spelautomaten 300 Shields.

Spelautomaten har fem hjul och 25 vinstlinjer. Du har chans att få hög utdelning, i bästa fall 300 gånger insatsen, free spins och gratissnurr.

Kämpa för Sparta

300 Shields bjuder på imponerade musik som för dig in på det krigiska temat. Bakgrunden, som omger spelskärmen, föreställer ett vetefält och blå himmel. Borta vid horisonten skymtar spartanska tempelkonstruktioner. I den inledande scenen i spelet syns pilar på flera ställen, och det här vapnet kommer att dyka upp flera gånger i spelet.

Symbolerna med lägre värden kommer direkt från kortleken och består av 9, 10, knekt, dam, kung och ess. De är färggranna med ett antikt utseende och varje symbol har genomborrats av en pil. Bland symbolerna med medelhögt värde finns ett blodigt tveeggat svärd och en pilsvärm som kommer mot dig. De två symboler som har högst värde är ett stort träskepp med segel och åror och en spartansk krigare som spänner sin pilbåge. Får du två krigare eller fler vaknar han till liv och skjuter sin pil utom synhåll.

Bakgrundsmusiken består i princip av musiken från filmen 300 och den hörs bara när hjulen snurrar.

Sloten 300 Shields hittar du på flertalet spelsajter online. Du bestämmer själv din insats och hur många vinstlinjer du önskar spela på. Totalt har 300 Shields 25 vinstlinjer och det som påverkar hur stor vinsten är till slut är storleken på din insats. Maxinsatsen för spelet är 100 euro och minsta insats är 5 cent.

I 300 Shields finns både scattersymboler och wildsymboler som kan ge en extra slant i kassan. Spelet saknar jackpot men du har ändå möjlighet att vinna 1000 mynt. Genom dina free spins kan du också multiplicera din vinst upp till 300 gånger. 300 Shields har en vinstchans eller RTP på 95,3 procent.

Free spins

I 300 Shields kan du få väldigt fördelaktiga free spins eller gratissnurr med upp till 300 gånger vinsten. Får du fram tre eller fler symboler i form av en sköld triggas fem free spins. Skölden är scattersymbolen och får du dessutom flera sköldar under dina free spins kan du multiplicera din insats ytteligare.

Om du får två eller fler sköldar premieras du med fem nya free spins som kan multiplicera insatsen med 5. Sex eller fler sköldar innebär ytterligare fem free spins med en multiplikator på 25. Samla 12 sköldar eller mer och du kommer att få ytterligare fem stycken free spins med den maximala multiplikatorn på 300.

Du har även möjlighet att få gratissnurr när du gör en insats eller registrerar dig hos en spelsajt.

Bonusar

Sloten 300 Shields har inget bonusspel utom de olika möjligheterna att få free spins. Trots detta har du ändå möjlighet plocka hem bonuspengar. Wildsymbolen, som består av en spartansk krigare, ersätter alla symboler utom scattersymbolen. Får du fram fem krigare på hjulen har du möjlighet att vinna upp till 1000 mynt.

Flera kasinon på nätet erbjuder olika bonusar till sina spelare och dessa erbjudanden kan du utnyttja om du är intresserad av att spela 300 Shields.