Jack vegas

Vad är Vegas

Jack Vegas maskinerna är värdeautomatspel som funnits i snart tjugo år. De uppkom 1996 och har sedan dess dominerat svenska spelmarknaden som den enskilda största spelplattformen. Spelmaskinerna kan hittas i restauranger, barer, nattklubbar och bingohallar. Maxinsatsen när man spelar är sex kronor och ens högsta vinst kan bli upp till 500 kronor. Vinstprocenten ligger omkring 90 procent, vilket är proportionsvis högt.

För att få spela på en Vegasautomat måste du ha fyllt arton år och därför kan du få behöva visa legitimation innan du spelar. En restaurang måste be dig visa legitimation om du ser yngre ut än 23 år och de måste ha ett giltigt serveringstillstånd för att få placera ut Vegasautomater i lokalen. Spelmaskinerna får inte dominera inkomsten utan ska bara fungera som ett komplement till restaurangens inkomstkälla.

Vegas olika Spel

Vegasautomaterna består av poker- och nummerspel, samt klassiska hjulspel. Det finns en stor variation på alla olika spel, vilken gör automaterna attraktiva för ett stort omfång av personer. Du har tillgång till alla de olika Jack Vegas-spelen på automatens tryckskärm – vilket är ett kännetecken för den klassiska VLT-automaten (Video Lottery Terminal). Bland de populäraste och mest klassiska Jack Vegas spelen tillhör Treasure Trek, Grodjakten, Treasure Hunt och 4K Poker. Grodjakten tillhör bland de äldsta och bästa spelen som har funnits sedan jack Vegas introducerades, en riktig klassiker så att säga. Spelar du treasure Trek är du en skattletare som letar efter den gömda skatten. Treasure Hunt är liknande, men du är en pirat som är ute på skattjakt. Är du istället intresserad av poker är 4K Poker för dig – det är ett klassiskt videopokerspel med flera olika insatsnivåer. För den som gillar hjulspel finns det ändlöst många olika spel med fem hjul och fem vinstlinjer – alla med egna teman och specialiteter.

Slumpen

När du spelar på en Vegasautomat kan du inte påverka utfallet själv, utan alla spelmaskinerna styrs av slumpen. Din skicklighet har alltså inget med saken att göra, även om det är många som kan tro det. Alla maskiner är ihopkopplade till en slumpgenerator som skapar tusentals slumptal varje sekund. När spelet väl startas så bestämmer generatorn ett av alla tusentals slumptal, och ditt utfall är redan bestämt. Vid varje spel skapas ett nytt slumptal, vilket betyder att ens chanser att vinna inte ökar bara för att man har förlorat många gånger i rad. Vissa tror även att ju mer pengar man satsar, desto mer vinner man – något som dock inte heller stämmer. Samtidigt som det kan kännas jobbigt att man inte kan påverka ens utfall själv, så är det ändå slumpen som är charmen med Jack Vegas. Känslan att kunna släppa taget och låta slumpen bestämma ens öde kan vara befriande för många, att för en gångs skull påverkar inte dina handlingar vad som händer dig. Varje spel är en ny chans och är fylld med lika många oändliga möjligheter.